Hospitality lab

Gastvrijheidsontwikkeling is niet iets eenmaligs. Er dient continu aandacht voor te zijn. Sterker nog, het zou als een van de kernwaardes van een organisatie dienen te worden opgenomen, wellicht in andere bewoordingen maar het gaat om werken vanuit de bedoeling. Continue oprechte aandacht voor zowel medewerkers als klanten/ patiënten/ gasten/ cliënten. In mijn ogen is het een spannende, inspirerende reis van; uitproberen, kleine stapjes, fouten maken, van elkaar leren, continu willen verbeteren om uiteindelijk duurzaam te presteren. Een levend laboratorium.

Het gehele opleidingshuis van een organisatie zal, volgens mij, in dienst dienen te staan van het ontwikkelen en praktisch maken van de kernwaarden, werken vanuit de bedoeling. En dus ook mensgerichte gastvrijheid, – klantvriendelijkheid of – patiëntenzorg.

Trainingen op maat

Als verlengde van mijn ontwikkelactiviteiten ontwierp ik en gaf ik trainingen/programma’s op het gebied van (dienend)leiderschap, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling en mensgerichte klantvriendelijkheid, -gastvrijheid of -patiëntenzorg. Altijd op maat. Vaak samen met één van mijn collega’s die ook werkzaam zijn voor Hotel Management School Maastricht. Wij werkten dan onder de vlag van HMSM. Wil je meer weten hoe dit te ontwikkelen in jouw organisatie? Neem dan contact op, ik verbind je graag met mijn voormalige collega’s.

Masterclass leiderschap

Als co-programmamanager ben ik ook initiatiefnemer van een unieke samenwerking tussen Vakmednianet/ Facto en Hotel Management School Maastricht. In dit programma bieden wij je de mogelijkheid om ‘de gast en medewerker centraal te stellen’ in praktijk te brengen. Hoe kun je zich als professional inleven in de wensen en behoeften van de klant en je medewerker? Waarom is dit zo belangrijk? En hoe kunt je nóg servicegerichter en klantvriendelijker worden en zorgen voor een zo prettig mogelijk verblijf van jouw medewerkers en klanten? dichtbij en/of op afstand. Zeker in deze turbulente en onzekere tijden. Hoe ga jij als leider hier mee om? Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de site van facto.

Ik geef regelmatig workshops en gastcolleges over leiderschap en gastvrijheidsontwikkeling, naast mijn huidige functie.