Training Hospitality

Meer weten over mijn manier van werken in Hospitality trainingen en hoe ik doe als Senior Hospitality Consultant? Neem dan contact met mij op.

Visie op Gastvrijheidsontwikkeling, hospitality training 

Authentieke, mensgerichte gastvrijheid is mijn belofte. Vanuit mijn relatie met de HMSM werkt ik graag met de volgende pijlers:

Happiness

De belangrijkste randvoorwaarde voor gastvrijheid: gelukkige, vitale medewerkers stralen gastvrijheid uit, zijn gastvrij naar elkaar en presteren aantoonbaar beter. Alleen een gelukkige organisatie behaalt het optimale resultaat. Ook als het om gastvrijheid, klantvriendelijkheid of patiëntgerichtheid gaat.

Hospitality

Het ingrediënt waar het allemaal om draait. Als oud student van Hotel Management School Maastricht zit het in mijn genen. De school zelf heeft ruim 65 jaar expertise over gastvrijheid opgebouwd. Share the next step in hospitality betekent voor mij dat ik die kennis met jou wil delen. Ik ben er trots op dat ik mag werken onder de vlag van dit fantastisch instituut samen met een team fantastische professionals. Elke dag weer samen werken aan een gastvrijere wereld.

Human Touch

Mensgerichtheid is voor ons een cruciaal ingrediënt om authentieke
gastvrijheid te bereiken. Oprechte aandacht voor de klant / gast / patiënt en uiteraard medewerkers, het verbinding maken, is waar het om gaat. Invoelend kunnen luisteren en responsief zijn is nodig om in hospitality te kunnen excelleren.

Hospitality trainingen

Elke organisatie is weer anders. In principe maak ik de projecten op maat naar de aard en behoefte van mijn klanten. Ik heb echter de beschikking over een aantal interactieve werkmethodes die al ontwikkeld zijn, gevalideerd en bewezen effectief. Die ik kan inzetten vanwege mijn verbondenheid met HMSM en als ik werk onder de vlag van HMSM. Download hier een overzicht van bestaande werkmethodes en toelichting. Uiteraard kan ik, wij,  ook een speciaal op maat methode in gezamenlijkheid ontwerpen.

Graag ontvangen ik je in het HMSM leerhotel “Chateau Bethlehem“. Niet alleen om meer informatie te geven maar vooral om je te laten ervaren hoe mensgerichte gastvrijheid voelt. Ik nodigen je uit contact met mij op te nemen.